Back

Viu saludable: a Sant Pau apostem per una vida sana i sostenible

Events
22/01/2020
Viu saludable: a Sant Pau apostem per una vida sana i sostenible

Sant Pau posa en marxa una iniciativa pionera a tot l’Estat  per reduir el plàstic a l’Hospital amb la implantació de nous punts d’aigua ecològics. Treballadors, pacients i familiars podran comprar ampolles reutilitzables i reciclables per reomplir, prèvia higienització, evitant així el haver de llençar cada vegada l’ampolla de plàstic d’un sol ús. La primera d’aquestes màquines, ubicada a l’E3, entra en funcionament avui. Aquesta és una iniciativa més de les que l’Hospital està engegant en la seva aposta per una vida sana i sostenible.

Tot i les dificultats que suposa, per la complexitat i peculiaritats pròpies d’un Hospital, Sant Pau està posant en marxa tot un seguit d’iniciatives:

 

Menús més lleugers i sans

Els treballadors tenen accés a un ventall de menús saludables d’acord amb la piràmide

alimentària. Al menjador laboral, sempre que es pot, els productes són de proximitat.

 

Una oferta de vending saludable

A les màquines de vending també es pot adquirir un assortiment de productes com: fruites,

verdures, amanides i begudes sense sucre.

 

Reciclar cada vegada més

• Totes les estovalles i tovallons del menjador són compostables.

• Eliminem el consum de plàstic emprant caixes reutilitzables pel material de neteja. Així estalviem l’ús de 43.200 bosses l’any.

• El repartiment de la roba de llit que es feia en bosses de plàstic individuals, generant 5.000 kg de residus l’any, es distribuirà sense elles als carros protegits amb fundes.

 

Dues mesures per a Urgències

• Els pacients ingressats a Urgències i els seus familiars tindran accés a una màquina d’aigua

purificada per hidratar-se sense haver de traslladar-se a buscar aigua a les màquines de vending. Els envasos a més són reutilitzables i els gots reciclables.

• Els pacients d’Urgències sense box assignat tindran la possibilitat d’escollir el seu esmorzar,

sempre sota supervisió professional. L’objectiu és evitar el malbaratament alimentari.

 

Quiròfans 3 RRR, un nou sistema de classificació de residus

L’Àrea quirúrgica té un circuit de classificació per eliminar residus directament al contenidor

adient. Una economia circular d’acord amb el marc legal municipal previst pel 2020.

“3RRR”: redueix consum, recicla i reutilitza. Estalviem 10.000 kg de residus l’any.

 

Accions de futur

• Eliminar el plàstic progressivament. Començant per l’embolcall dels pans i les paletines del

sucre que es substituiran per unes de fusta.

• Els pacients ingressats podran escollir el seu menú, segons la seva patologia, a través dels

braços articulats. Mengen més a gust i sense malbaratament alimentari.


communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat